Herefords runderen

Natuurmonumenten begrazen wij diverse natuurgebieden/percelen met onze Hereford runderen.

Natuurmonumenten

Voor Natuurmonumenten begrazen wij diverse natuurgebieden/percelen met onze Hereford runderen, dit om gebieden te onderhouden en het tegengegaan van het snelle dicht groeien van bossen en struikgewassen. Ook optimaliseren wij hier de biodiversiteit van het perceel en of gebied. Onze dieren lopen hier een heel jaar rond en zijn dan ook Biologisch aangemeld bij het SKAL.

Dintelze Gorzen

In samenwerking met Natuurmonumenten hebben wij een kudde Hereford runderen uitgezet in natuurgebied De Dintelze Gorzen. Het doel hiervan is om verruiging van het landschap tegen te gaan. Met andere woorden, de runderen die hier rondlopen, zorgen ervoor dat het gebied niet dichtgroeit. Dit is belangrijk om de unieke flora en fauna in dit gebied te behouden. De Hereford is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat het bestand is tegen de vele grillen van het hedendaagse klimaat. Het kan dus prima buiten lopen, het hele jaar door. En ook niet onbelangrijk: dit ras, dat bekend staat om zijn zachte en vriendelijke karakter, is erg handzaam en prettig in de omgang.

Herefordsrunderen

Herefords zijn een soort runderen die voornamelijk worden gebruikt voor rundvleesproductie. Ze hebben een robuust, breed lichaam met een korte, rode vacht. De Herefordrunderen die in de Verenigde Staten worden gefokt, hebben een meer compact lichaam dan hun Britse tegenhangers. Herefords zijn voornamelijk gekend om hun kwaliteit rundvlees, maar ze worden ook gebruikt voor de veeteelt, de melkproductie en als werkdieren. Dankzij hun inteelt en harde levensstijl hebben Herefords een lange levensduur.

Interesse in Herefords runderen?

Interesse in onze diensten of vragen over werkwijze onze diensten of de manier van werken. Neem dan zeker contact met ons op. Wij zullen uw aanvraag snel behandelen met een passend antwoord.

Contactgegevens

  • Zuidlangeweg 2B
  • info@vandriellandschapsbeheer.nl
  • 4796SB Oudemolen
  • KVK: 20057064 (Breda)
  • Luc van Driel: 06-27191906
  • John van Driel: 06-53197289