Solar Grazing

Van Driel Solar Grazing is ontstaan uit moederbedrijf Van Driel Landschapsbeheer. Een familiebedrijf waar de stads- en heidebeweiding begon. Jarenlange ervaring en grote vraag resulteerden in de oprichting van Van Driel Solar Grazing B.V.

Schapenbegrazing

Samen zorgen we voor een optimale werking van de zonneparken door middel van schapenbegrazing (groenonderhoud door beweiding met schapen) in heel Nederland. Schapenbegrazing is een ecologische, duurzame en sociaal verantwoorde manier van groenonderhoud. Ook stimuleert dit de Biodiversiteit op alle fronten.

Door heel Nederland

Naast het feit dat Schapenbegrazing milieuvriendelijk, efficiƫnt en vooral goed voor de biodiversiteit is, is een van onze hoogste prioriteiten het bieden van totaaloplossingen aan onze klanten. Met deze oplossingen wordt u volledig ontzorgd op het gebied van groen in en om uw Zonnepark. Wij bieden onze diensten aan door heel Nederland. Omdat we een jong en dynamisch bedrijf zijn, is het ons doel om onze activiteiten uit te breiden naar buurlanden zoals Duitsland en Belgiƫ.

Gecontroleerde begrazing

Ten behoeve van correcte schapenbegrazing stellen wij seizoensplanning op maat samen. Met andere woorden, we brengen de schapen naar het zonnepark voor gecontroleerde begrazing. We zorgen ervoor dat de begroeiing onder paneelhoogte blijft. Als het weer beter wordt, de temperatuur hoger en de dagen langer, begint het gras te groeien. Begrazingsactiviteiten beginnen normaal gesproken in de eerste weken van april en eindigen in de laatste weken van november, afhankelijk van het weer en de typische vegetatiegroei in het gebied. We zullen drie of vier rondes in het veld maken afhankelijk van de vegetatie groei. In eerste instantie zullen de schapen korte tijd in het zonnepark staan. Dit komt door het groeiproces. We willen vanaf het begin een positieve impact hebben op de biodiversiteit en de vegetatie. De tweede ronde, in de zomerperiode, zal veel intensiever zijn.

Interesse in Solar Grazing?

Interesse in onze diensten of vragen over werkwijze onze diensten of de manier van werken. Neem dan zeker contact met ons op. Wij zullen uw aanvraag snel behandelen met een passend antwoord.

Contactgegevens

  • Zuidlangeweg 2B
  • info@vandriellandschapsbeheer.nl
  • 4796SB Oudemolen
  • KVK: 20057064 (Breda)
  • Luc van Driel: 06-27191906
  • John van Driel: 06-53197289