Stadsbegrazing

Stadsbegrazing

Stadsgebrazing met schapen is een manier om stadsgroen te verzorgen en te onderhouden door het grazen van schapen.

Voordelen op elk vlak

Onze schaapskuddes te vinden in een tal van steden, deze projecten in opdracht van Gemeentes vinden vaak plaats op plaatsen waar veel potentie is voor het optimaliseren van biodiversiteit en ecologie. Buiten dat schapenbegrazing volledig duurzaam is, zijn dit ook vaak plaatsen die slecht bereikbaar zijn voor machinaal beheer. Onze ruime ervaring zorgt ervoor dat wij de schapen zorgeloos kunnen implementeren in een gemeente.

Biodiversiteit

Begrazen met schapen heeft een positief effect op de biodiversiteit omdat het gebieden met begroeiing openhoudt en het ecosysteem diverser maakt. Door begrazen worden overmatige begroeiing, zoals bramen en braamstruiken, gecontroleerd. Dit betekent dat andere planten, zoals wilde bloemen en kruiden, de ruimte krijgen om te groeien. Dit verbetert de biodiversiteit van het gebied en biedt een leefomgeving voor verschillende dieren, waaronder kleine zoogdieren en vogels. Het beheer van schapen verbetert ook de waterkwaliteit, doordat het gras en andere groei worden gemulched en er minder water nodig is om het land te irrigeren.

Leefbaar en aantrekkelijk

Stadsbegrazing met schapen is een mooie manier om de stad leefbaar en aantrekkelijk te maken voor bewoners. Door de schapen te laten grazen kan het landschap beter worden onderhouden en krijgt het een natuurlijke uitstraling. Bovendien biedt het bewoners de kans om een directe band met de natuur te krijgen door de schapen te observeren. De schapen kunnen ook een positief effect hebben op de fysieke en mentale gezondheid van mensen, wat vooral belangrijk is in stedelijke gebieden waar mensen minder toegang hebben tot groen. Kortom, stadsbegrazing met schapen is een mooie manier om de stad leefbaarder en aantrekkelijker te maken voor bewoners.

Interesse in Stadsbegrazing?

Interesse in onze diensten of vragen over werkwijze onze diensten of de manier van werken. Neem dan zeker contact met ons op. Wij zullen uw aanvraag snel behandelen met een passend antwoord.

Contactgegevens

  • Zuidlangeweg 2B
  • info@vandriellandschapsbeheer.nl
  • 4796SB Oudemolen
  • KVK: 20057064 (Breda)
  • Luc van Driel: 06-27191906
  • John van Driel: 06-53197289