Heidebegrazing

Begrazen heidebegrazing met schapen is een managementstrategie waarbij schapen worden gebruikt om begroeiing op heidegebieden te beheersen.

Biodiversiteit

Schapen hebben een aantal voordelen voor de biodiversiteit van heides en velden. Ten eerste houden schapen een gebied gemaakt van heidevegetatie schoon en open, wat gunstig is voor veel soorten dieren en planten. Ten tweede voorkomt schapen dat sommige plantensoorten, zoals bramen, al te veel voorkomen, wat de biodiversiteit ten goede komt. Ten derde voeden schapen zich met verschillende plantensoorten, waardoor er meer voedsel beschikbaar is voor andere dieren zoals vogels.

Controle over vegetatie

Schapen hebben het voordeel dat ze veel hardnekkiger grassoorten begrazen dan koeien. Bovendien zijn schapen veel beter in staat om op verschillende manieren op heidegrond te grazen, waardoor ze veel meer voedsel kunnen vinden. Schapen kunnen ook beter met de verschillende soorten begroeiing in heidegebieden omgaan en kunnen meer onkruid en ongewenste vegetatie verwijderen, waardoor ze een betere controle hebben over de vegetatie.

Ervaring

Onze herders hebben een ruime ervaring op elke gebied qua heide begrazing. Ze controleren de omheining, voeren de schapen, verzorgen ze bij ziekte, brengen ze naar betere wei en als alles goed gaat, houden ze de schapen bij elkaar.

Interesse in Heidebegrazing?

Interesse in onze diensten of vragen over werkwijze onze diensten of de manier van werken. Neem dan zeker contact met ons op. Wij zullen uw aanvraag snel behandelen met een passend antwoord.

Contactgegevens

  • Zuidlangeweg 2B
  • info@vandriellandschapsbeheer.nl
  • 4796SB Oudemolen
  • KVK: 20057064 (Breda)
  • Luc van Driel: 06-27191906
  • John van Driel: 06-53197289